Tilaa lehti

Mainokset

Suomen Automaatioseura r.y.

Suomen Mittaus- ja Säätöteknillinen Yhdistys r.y.

Suomen robotiikkayhdistys r.y.

Teknologia23: Onnistuneita kohtaamisia

Teknologia23 -tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana Messukeskuksen mukaan 12 216 alan ammattilaista ja päättäjää. Osastoilla esittäytyi 400 näytteilleasettajaa, ja laaja ohjelma sisälsi yli 170 puheenvuoroa ja keskustelua. Avainaiheita olivat puhdas siirtymä, toimitusverkostot, vetyteollisuus sekä tekoäly. Tapahtuma kasvoi edelliskerrasta kaikilla mittareilla.

Kirjoittaja:
Otto Aalto / Päätoimittaja
Julkaistu:

Teknologia 23 -tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana Messukeskuksen mukaan 12 216 alan ammattilaista ja päättäjää. Osastoilla esittäytyi 400 näytteilleasettajaa, ja laaja ohjelma sisälsi yli 170 puheenvuoroa ja keskustelua. Avainaiheita olivat puhdas siirtymä, toimitusverkostot, vetyteollisuus sekä tekoäly. Tapahtuma kasvoi edelliskerrasta kaikilla mittareilla.
”Messut ovat meille tärkeä foorumi, sillä haluamme kohdata asiakkaitamme kasvokkain ja keskustella heidän kanssaan uusista ratkaisuista ja innovaatioistamme face-to-face”, sanoo Phoenix Contact Oy:n myyntijohtaja Hans Lindström.
Bosch Rexroth Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Hämäläinen katseli Teknologia-tapahtumaa sekä oman yrityksensä näkövinkkelistä että Suomen hydrauliikka- ja pneumatiikka-alan yhdistys FFPA:n puheenjohtajan ominaisuudessa. Tapahtuman viime tunneilla tunnelmat olivat erittäin positiiviset.
”Olemme hyvin tyytyväisiä Teknologia-tapahtumaan. Niin tapahtuman ilme kuin toteutus hallissa oli onnistunut. Saimme uusia kontakteja ja yrityksemme messutavoitteet läpi. Myös FFPA:n isännöimä Tech Corner -ohjelmalava keräsi hyvin yleisöä”, tiivisti Hämäläinen.
Tulevaisuuden työnantaja -teema toi opiskelijat verkostoitumaan alan yritysten kanssa ja tapaamaan rekrytoijia. Valmet oli hyödyntänyt teeman täysitehoisesti varustamalla osastolleen näyttävän rekrynurkkauksen.
”Messut ovat erinomainen paikka alan opiskelijoiden tavoittamiseen. Kerroimme kesätyöpaikoistamme, autoimme houkuttelevan CV:n rakentamisessa ja kävimme monia hyviä keskusteluja. Tavoitimme kolmen päivän aikana satoja yrityksestämme kiinnostuneita opiskelijoita”, toteaa Valmetin rekrytoija Sari Ylisirniö.
”Oli hienoa nähdä automaatiosta kiinnostuneita opiskelijoita, jotka esittivät tiukkojakin kysymyksiä asiantuntijoille. Uskon, että meillä on pian kovan luokan osaajia markkinoilla. Yleisesti ottaen tuntui, että nyt liikkeellä oli porukkaa, jotka halusivat hanakammin tarttua uusien teknologioiden mahdollisuuksiin ja tehdä alalla isompaa digiloikkaa”, kertoo messuvaikutelmistaan Schneider Electricin Titta Leppänen.
”Olemme iloisia siitä, että tapahtuma selvästi koetaan tärkeäksi ja palaute on ollut hyvin positiivista. Henkilökohtaisten tapaamisten voima on vahva”, sanoo tapahtumasta vastaava liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström.

Startup-kilpailun voitti VitalSigns, joka on kehittänyt lääkinnällistä laitetta mittamaan ja analysoimaan ihmisten biosignaaleja.

Startup-kilpailun voittajaksi VitalSigns
Teknologia-messujen startup-kilpailu järjestettiin nyt kolmannen kerran. Raadin mukaan taso oli laadukkain koskaan, ja kisaan ilmoittautui mukaan yli 20 korkeatasoista teknologia-alan startupia.
Startup-kilpailun raati koostui teknologia-alan asiantuntijaorganisaatioiden edustajista: Antti Lehtimäki ja Elina Koivumäki FIBANista, Veli-Matti Kankaanpää ELKOMIT ry:stä, Ossi Ojainmaa Finnish Fluid Power Association ry:stä, Nina Lehtinen Suomen Robotiikkayhdistys ry:stä, Jan Sucksdorff Teknisen Kaupan Liitosta, Erkki Mäkelä Promaint ry:stä, Marko Vuorio Automaatioseurasta, Jouni Partanen FIRPAsta, Tatiana Pospelova Women in Techista ja CEO Maria Bique CyberCoachista. Startup-kilpailu järjestettiin yhteistyössä Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa.
Startup-kilpailun voitti VitalSigns, joka on kehittänyt lääkinnällistä laitetta mittamaan ja analysoimaan ihmisten biosignaaleja. VitalSignsin tavoitteena on virtaviivaistaa lääkärin vastaanottoa ja parantaa diagnostista tarkkuutta. Yrityksen kehittämä lääkinnällinen laite pystyy samanaikaisesti mittaamaan ja analysoimaan useita biosignaaleja samalla kun se dokumentoi tulokset automaattisesti ja ehdottaa diagnoosia lääkäreille.
Korkeakoulujoukkueille järjestetyn Amazing Robots -kilpailun ja 10 000 euron palkintosumman voitti Aalto-yliopiston joukkue suunnittelemallaan hauskalla Ulysses-fisubotilla.

Automaatioseura mukana
Suomen Automaatioseura tuotti ohjelmaa MX-System stage -lavalle. Tiistaina automaatiokoulutuksen kompetensseista ja tulevaisuuden tarpeista kertoivat Heikki Hyyti, Touko Apajalahti Teknologiateollisuudesta, OAMK:n vararehtori Jyrki Laitinen ja tiimipäällikkö Tero Hietanen.
Keskiviikon ohjelman Heikki Hyyti avasi Konenäköpäivän seminaarin. Sick Oy:n Sami Lehtonen esitteli tekoälyalgoritmeja laadunvarmistuksessa, Mirka Leino kertoi Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteiskäyttölaboratoriossa toimivastaan RoboAI -Robotiikka Akatemiasta, jossa sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijat suorittavat opintojaan tekemällä yrityksille erilaisia TKI-projekteja. Mika-Petteri Kuro Helmee Imagingista kertoi konenäöstä kiiltävien, monimuotoisten kappaleiden laadunvalvonnassa.
Torstain ohjelmassa oli OPC-toimikunnan vuoro ja esityksiä kuultiin Prosys OPC:n Jouni Arolta ja Pyry Grönholmilta, Valmet Automationin Mika Karailalta, Beckhoff Automationin Jarmo Hellebrandilta ja Nokian Tomi Lahdelta.
Torstain iltapäivän huipensi Turvallisuusjaoksen Aleksi Sipilän ja Sami Matinahon esitykset ja käynnissäpitojaoksen Arto Marttisen esitys.

Sinua voisi kiinnostaa myös