Teknologia-tapahtuma on teollisuuden muutoksen ytimessä
Teknologia 23 on pohjoismaiden johtava teollisuustapahtuma, joka esittelee uusimmat älykkään ja kestävän teollisuuden teknologiat aina teollisten prosessien automatisoinnista ja digitalisoinnista kunnossapidon ja energian ratkaisuihin.
- Teksti + Kuva:
- Messukeskus
- Julkaistu:
Kolmen päivän aikana tapahtuma kokoaa yhteen teollisuuden johtavat yritykset, asiantuntijat ja päättäjät verkostoitumaan, keskustelemaan, uudistamaan teollisuuden kenttää ja visioimaan teollisuuden teknologian tulevaisuutta. Tapahtumassa on lähes 400 näytteilleasettajaa ja 200 ilmaista puheenvuoroa.
Teollisuuden puheenaiheet ja ilmiöt
Tapahtuma nostaa esille teollisuuden tärkeitä puheenaiheita ja ilmiöitä. Valitut painopistealueet puhdas siirtymä, toimitusverkostot, vetyteollisuus sekä tekoäly heijastavat keskeisiä tulevaisuuden kysymyksiä.
”Monet globaalit haasteet näkyvät koko ajan enemmän teollisuudessa. Esimerkiksi huoli energian riittävyydestä on pinnalla niin yksittäisten kuluttajien mielissä kuin eri toimialoilla, ja tähän teknologisilla ratkaisuilla voi olla merkittäviä ratkaisuja. Vihreä siirtymä, muutokset toimitusketjuissa ja vetyteollisuus ovat aivan keskeisiä aiheita teollisuusyrityksissä tänä päivänä, minkä vuoksi on hyvä, että niistä keskustellaan myös Teknologia-tapahtumassa”, toteaa toiminnanjohtaja Marko Vuorio Suomen Automaatioseura ry:stä.
Suomeen odotetaan tulevien vuosien aikana mittavia vetyteollisuuden investointeja. Vetyteknologia tarjoaa ratkaisuja muun muassa hiilineutraaliin energiantuotantoon siirtymiseen ja puhtaan siirtymän vauhdittamiseen.
Monipuolinen ohjelmatarjonta
Tapahtumassa on tarjolla ohjelmaa yhteensä viidellä esiintymislavalla. Keskustelujen aiheina ovat muun muassa automaatiokoulutuksen kompetenssit ja tulevaisuuden tarpeet, sulautetut konenäköjärjestelmät sekä tekoäly ja työn tulevaisuus.
Avauspäivän paneelissa keskustellaan avainaiheista ja mietitään mitä mahdollisuuksia aiheet mahdollistavat meille ja minne niiden saralla ollaan menossa. Tekoäly herättää kysymyksiä siitä, millaiset työt säilyvät jatkossakin ja millaista osaamista ne vaativat? Siruja Suomesta – puheenvuoro käsittelee puolijohdepulaa ja tämän alan kehittämiseksi tehtyä aloitetta.
Puolijohdepula on käynnistänyt ripeitä toimenpiteitä myös Euroopan unionissa. Valmisteilla olevan sirusäädöksen (Chips Act) avulla Euroopassa valmistettavien puolijohteiden osuus on tarkoitus nostaa kahteenkymmeneen prosenttiin maailmanlaajuisesta tuotannosta vuoteen 2030 mennessä. Suomella on oma merkityksellinen roolinsa Euroopan sirupulan helpottamisessa. Suomalaiset puolijohdealan toimijat ovatkin esittäneet Siruja Suomesta -aloitteen, jossa määritellään keskeiset toimenpide-ehdotukset alan kehittämiseksi.
Women in Tech (WiT) -puheenvuorossa pohditaan puolestaan sitä, miten yritykset voivat kehittää ja kouluttaa tekoälyä osallistavampaa tulevaisuutta varten? Kuumia puheenaiheita ovat myös metaversumi teollisuudessa sekä vetyteollisuus.
Tapahtuma haluaa houkutella paikalle paitsi teollisuuden ammattilaisia myös opiskelijoita, joille järjestetään ensimmäisenä päivänä "Tulevaisuuden Työnantaja" -teemapäivä. Päivän aikana opiskelijoita kannustetaan tutustumaan alan yrityksiin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin – sekä mahdollisesti löytämään tulevan työnantajansa.
Teknologia 23 huipentuu Teknologia Party -iltajuhlaan keskiviikkona 8.11., jossa esiintyy muun muassa laulaja Erika Vikman. Iltajuhlassa julkistetaan myös Teknologia 23 startup-kilpailun voittaja.
Cyber Security Nordic
Messukeskuksessa järjestetään samaan aikaan myös kyberturvallisuusalan tapahtuma Cyber Security Nordic, joka pureutuu vuosittain kyberturvallisuuden politiikkaan, talouteen, todellisuuteen ja tulevaisuuteen. Teemoja esitellään elinkeinoelämän ja julkishallinnon näkökulmista. Kyberturvallisuus on tarkoitettu alan konkareille sekä yksityisen ja julkisen sektorin ylimmälle johdolle, päättäjille ja valtion virkamiehille.