Prosessiautomaatio
Vesilaitokset vastaavat tulevaisuuden vaatimuksiin digitaalisen kaksosen avulla
Vedenkäsittely on lähivuosien suurimpia haasteita kysynnän kasvun ja ilmastonmuutoksen uhan vuoksi. Vesihuoltohankkeet ovat osa jokapäiväistä infrastruktuuria, jonka on toimittava luotettavasti kuormituksen tasosta riippumatta. Prosessien on joustettava, jotta laitosten käyttö on optimaalista. Vedenlaatua koskevien vaatimusten tiukentuminen pakottaa vesihuoltolaitokset investoimaan uusiin vedenkäsittelyteknologioihin ja -prosesseihin.
Viestintä teknologiahankkeissa
Edesmennyt emeritusprofessori Osmo A. Wiio lausui aikoinaan viestinnästä, että se yleensä epäonnistuu, paitsi vahingossa. Tilanne ei ole kuitenkaan näin paha, jos toimii hankeviestinnän kanssa samalla huolellisuudella ja suunnitelmallisuudella kuin muunkin projektin osalta.
Avoin automaatio tuo tuotannon kehittämiseen joustavuutta
Teollisuuden automaatiojärjestelmissä asiakkaat ovat perinteisesti olleet sidottuja yhden ja saman toimittajan ratkaisuihin. Avoimien automaatiojärjestelmien ja kasvavien asiakasvaatimusten myötä tämä asetelma on kuitenkin murtumassa. Nanolääketeknologiaan erikoistunut Nanoform hakee tuotantoonsa uutta tehoa ja muuntojoustavuutta Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -ratkaisulla.
Digitalisaatiolla kohti vähäpäästöisiä prosesseja
Suomi on sitoutunut EU:n ilmastostrategian mukaisesti vähentämään hiilidioksidipäästöjään voimakkaasti tulevien vuosien aikana. Tämä aiheuttaa teollisuuteen tarpeen kehittää vähäpäästöisiä prosesseja sekä tehostaa jo olemassa olevia tekniikoita tavoitteiden saavuttamiseksi.
Automaattista älyä energiavarastojen hyödyntämiseen
Aalto-yliopiston Automaation tietotekniikka -ryhmässä tehdään energiamurrosta. Ryhmän innovaatio automatisoi energiavarastojen päivittäisen tuotannonsuunnittelun, maksimoiden sähköntuotannosta saatavat tulot ja minimoiden sähkönkulutuksesta sekä energiavaraston käytöstä aiheutuvat menot. Myös mahdollisen vedyntuotannon ajoittaminen onnistuu osana kokonaisoptimointia.
Tietoisuus kyberuhkista lisää rakennuttajien tuskaa vai turvaa?
Tietoisuus kyberturvallisuudesta lisääntyy, ja samalla jostain pitäisi löytyä aikaa, resursseja ja osaamista riskienhallintaan. Miten talotekniikka kuuluisi suojata kyberuhkilta? Asiantuntijat antavat neuvoja rakennuksen koko elinkaarelle.